• Home
 • Lluna en Antar
 • Stamboom
 • Puppen geboren
 • Puppen foto's
 • Puppen filmpjes
 • Foto's Lluna
 • Links
 • Gastenboek


 • Inloggen
 • 20 juni

  Zes weken en een dag. Gisteren hebben ze hun eerste inenting gehad en dat ging goed. Niemand heeft gepiept maar ze werden dan ook afgeleid met een snoepje. De dierenarts vond ze allemaal mooi en goed op gewicht. Niet te licht en niet te zwaar. De reutjes waren "compleet" dus met ingedaalde balletjes. We hebben ook weer een batterij pillen en spay meegekregen tegen andere kleine ongewenste diertjes (lees wormen, vlooien en teken). Lluna heeft vanochtend nog een calciuminjectie gekregen want die was afgelopen donderdag niet zo lekker. Ze was aan het trillen en waggelen en haar hele coordinatie was niet goed. Dus meteen naar de dierenarts en daar bleek dat ze een te laag calciumgehalte had. Ze kreeg meteen een injectie en ook de volgende dag. Nu krijgt ze nog tabletten en we moesten de puppen direct gaan spenen, want daar kwam het door. Lluna gaat te lang door met zogen en de puppen mochten nog steeds iedere 3 a 4 uur bij haar drinken ook al werden ze bijgevoerd. Dus nu moeten we ze een beetje uit elkaar houden en het aantal voedingen afbouwen. Dat moest zo wie zo want ze moeten natuurlijk wel helemaal overgestapt zijn als ze hier weg gaan. Brokjes eten ze wel maar ze vinden vers vlees lekkerder maar lamshart eten ze het liefst. Dan staan ze allemaal geconcentreerd hun kommetje in een keer leeg te eten. Een kauwstaafje gaat er ook al in en inplaats van onze tenen geven we die graag.

   

  Lekkere kauwbotjes naast lekkere tenen. Links Irka en rechts Sancha.

  Verder rennen ze steeds vaker. Springen al over dingen heen en zijn heel actief. Ze gaan weinig zachtzinnig met elkaar om en worden soms ook door de ander op hun nummer gezet omdat het te hard ging. Heel hard grommen en grauwen kunnen ze dan. De laaste paar dagen lijkt het wat minder te worden, alsof ze het een beetje geleerd hebben. In de bench wordt naast geslapen nu ook gekeet. Ze trekken het kleed half weg en proberen een gat te graven in de plastic bodem, wat ze niet lukt. Soms liggen ze er met z'n vieren in te stoeien. Nu liggen ze er weer in te slapen. Plassen doen ze er in ieder geval niet in. Dat doen ze steeds vaker in de tuin alleen zijn ze soms best lang in de tuin en als je ze dan weer in de ren zet plassen ze onmiddelijk daar. Dat is dan weer jammer maar ze zijn vast zindelijk als ze weg gaan. "Hight five" en "af en blijf drie minuten uit zicht" staan voor volgende week op het programma. Daarna gaan we nog volgen aan de lijn en schapendrijven. Ja we hebben het er maar druk mee en genieten er enorm van.

  Er komen vrij vaak mensen op bezoek om naar de puppen te kijken, niet alleeen de nieuwe eigenaren maar ook vrienden, familie en collega's. Soms nemen die ook hun kinderen mee en de puppen raken al aardig aan kinderen gewend. In het begin schrokken ze nog wel even van een drukker kind maar vandaag reageerden ze er eigenlijk niet meer op. Ze leren zo snel.

   

  Rustige Yfke was gisteren al OK en drukkere Jonah ging vandaag ook goed.